2016.05.06
Zondag 1 mei werd een zonnige en feestelijke dag voor de zes schuttersgilden uit de gemeente Cuijk. Om twee uur na de loting tussen de zes gilden voor welke vogel, losten wethouder Rob Poel en Bertus van Raay als Oud Gemeentekoning, de eerste schoten en opende daarmee het Gemeentekoningschieten 2016 in St. Agatha.

Op de doorgaans stille plek daar in de Kuilen van St. Agatha leek het even oorlog. In goed anderhalf uur werden in totaal meer dan zevenhonderd schoten gelost. En het bleef tot op het allerlaatste moment erg spannend. Het eigen Gilde van St. Agatha werd tenslotte derde met 78 schoten. Het Sebastiaansgilde uit Vianen had 77 schoten nodig om de vogel neer te halen. Maar met slechts één schot minder werd Hayke Hermans van het St. Anthonius en Mariagilde uit Linden de nieuwe Gemeentekoning van 2016.

Als 20-jarige kersverse Gildebroeder, opgeleid en gesteund door zijn oudere Gildebroeders, wist hij met succes het laatste en winnende schot te lossen.
Wethouder Rob Poel accentueerde met de felicitaties aan de jonge nieuwe Gemeentekoning dat daarmee is aangetoond dat het culturele erfgoed van de traditionele schuttersgilden uit de gemeente Cuijk een duidelijke toekomst heeft.


www.Samencuijk.nl

02.07.2020

Het is belangrijk dat inwoners van de gemeente Cuijk elkaar weten te vinden

Naast onze eigen Lindense website is deze site voor onze hele gemeente en geeft mogelijk meer en andere info.

Klik op onderstaande tekst:

Wij willen deze site graag onder ieders aandacht brengen.