2016.05.19

Van 3 tot en met 12 augustus 2016 organiseert ‘Linden groet Linden’ een internationale jeugduitwisseling in de gemeente Cuijk.
Wij zoeken nog gastgezinnen en deelnemers!  
Wat gaat er gebeuren?

Jaarlijks organiseert de jumelage Linden groet Linden een jongerenuitwisseling in een van de 6 Europese Lindens. Dit jaar in Nederland, gemeente Cuijk.
De jongeren zijn afkomstig uit de bevriende gemeenten Lubbeek in België, Linden-Holstein in Duitsland, St. Georgen am Walde in Oostenrijk, Lalinde in Frankrijk en Lalín-Pontevedra in Spanje. En uiteraard uit onze eigen gemeente!
De jongeren zijn in de leeftijd van 15 tot 20 jaar. De groep van elk land bestaat uit 8 jongeren en 2 volwassen begeleiders.


In dit gezelschap worden er liefst vier verschillende moedertalen gesproken. Steeds meer jongeren in Europa spreken ook Engels. Daarom is de voertaal tijdens de jeugddagen de laatste jaren de Engelse taal.
De jongeren verblijven gedurende deze dagen centraal in gemeenschapshuis De Kloosterhof te Beers.  
De deelnemers volgen een actief programma, dat er op gericht is om elkaar en elkaars cultuur te leren kennen en waarin actief aandacht wordt besteed aan een of meerdere thema’s. Daarnaast biedt het programma volop ruimte voor ontspanning, gezelligheid en feest.

In de aanstaande jeugduitwisseling staan voeding en gezondheid centraal: Europe is food for us!

De jeugduitwisseling wordt financieel ondersteund door Erasmus+, een Europees subsidieprogramma voor onderwijs, jeugd en sport.  
De jeugddagen worden bovendien gefaciliteerd door de gemeente Cuijk.
Wil je deelnemen?
Heb je zin om mee te doen aan de jongerendagen en ben je tussen de 15 en 20 jaar en woonachtig in de gemeente Cuijk en Gassel, dan kun je je aanmelden bij Ton Keijzers.
Aanmelden kan
tot 1 juni a.s.
Voor informatie kijk op www.lindengroetlinden.nlof op Facebook.

 
Gastgezin, wat houdt dat in?

De opzet is dat de buitenlandse jongeren het merendeel van de avondmaaltijden nuttigen in gastgezinnen. Op deze manier komen ze bij de mensen thuis en worden ze bekend met onze cultuur en gewoontes. Van een gastgezin wordt ook enige ondersteuning verwacht bij het regelen van het vervoer tijdens de uitwisseling, in de vorm van het halen en brengen en het beschikbaar stellen van een fiets. In het programma is ook een dag opgenomen, welke het gastgezin met hun gasten naar eigen besteding kunnen invullen.

Verder wordt er een barbecueavond georganiseerd voor alle gastgezinnen en zijn gastgezinnen ook welkom bij de programma-activiteiten.  
Gebruikelijk verblijven er 2 jongeren in een gastgezin.
 
Heeft u belangstelling?

Heeft u belangstelling om als gastgezin te fungeren tijdens de aanstaande jeugduitwisseling?  
U kunt dan contact opnemen met:
Ton Keijzers


e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mobiel: 06-10662439Meld-wijzer gemeente Land van Cuijk

2023.04.14 Meld wijzer Gem LvC