View the embedded image gallery online at:
http://www.grootlinden.nl/linden-in-beeld/2017#sigProIdbdffcf8d9e
  Om de Lindense Vierdaagse nog eens te "lopen" of na te genieten, zijn hier de foto's van de Lindense fotograaf Han Maassen. Bekijk meer dan 100 foto's!

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.grootlinden.nl/linden-in-beeld/2017#sigProId61d7da37e5
 

 

 

 

 

Jeu de Boules toernooi Linden 2017.

Het begint zo langzamerhand traditie te worden dat op de zondag na de 4-daagse in Linden een jeu de boules toernooi wordt gehouden. Ook dit jaar weer hadden jong en oud zich aangemeld. En zo stonden om 13:00 uur 14 teams klaar om met elkaar te meten. De baan lag er keurig geharkt en geveegd bij en onder de parasols stond op de tafels koffie klaar. Om precies 13:15 gingen de wedstrijden van start en gauw vlogen de zware stalen ballen door de lucht om toch maar zo dicht mogelijk bij het kleine houten balletje, de couchon, in de buurt te komen. Daarbij werd de afstand tussen de couchon en de ballen door de baancommissaris met een rood touwtje tot op de millimeter nauwkeurig gemeten om toch maar te kunnen bepalen welke bal er voorop lag. De oh ’s en ah ’s waren niet van de lucht als er weer een bal op geraffineerde wijze werd weggeketst of als er met een uitgekiende worp alle hoop op punten in één keer werd weggenomen. Kortom het was spanning en strijd op de baan terwijl onder de parasols de koffie werd vervangen door Willemien’s sangria. Halverwege de strijd werd al gauw duidelijk dat de titelverdedigers Hayke & Willie, ook dit jaar hoge ogen gooiden. Maar ook Jan & Laura, een nieuw koppel dit jaar en Martine & Ronald lieten zich van hun beste kant zien. Zelfs toen de regen neerplensde en de stemming onder de parasols door de hapjes en drankjes zeer aangenaam begon te worden werd er op de banen flink doorgegooid. Toen de poules waren gespeeld kon het toegestroomde publiek genieten van de uiterst spannende kruisfinales en finales, waarbij de oudgediende Luuk Maassen en zijn nieuwe compagnon Job Koot aan het langste eind trokken door in de finale Hayke & Willy nipt te verslaan en met de wisselbeker naar huis mochten. De jongste deelneemster Merel mocht met opa Wiel de poedelprijs in ontvangst nemen.

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.grootlinden.nl/linden-in-beeld/2017#sigProId0c812ee9e1

Elke vrijdag ochtend (behalve in de zomer) wordt er door een aantal enthousiaste amateurs uit en van buiten Linden, getekend en geschilderd dat het een lieve lust is! De ochtend begint altijd met koffie en koek. Soms gebak. Fons is altijd ruim op tijd aanwezig en begint met klaarzetten van schilderezels en, misschien wel nog belangrijker: het maken van de koffie. Zo tegen kwart over 10 is iedereen wel aanwezig en begint de eerste schilder al aan zijn of haar werk. De onderlinge sfeer is geweldig. Zo goed zelfs dat het koffiekwartiertje uit kan lopen tot een koffie uurtje. (Of meer...) Omdat niet iedere Lindenaar "dagelijks" in de Burcht komt, vindt u hier een aantal van onze werkstukken. U kunt ze dus in volle glorie bewonderen in de Burcht waar ze, tentoongesteld, hangen. En denkt u na het zien van deze werkstukken: leuk, dat zou ik ook wel willen? Nou, u bent welkom. En bedenk dat we allemaal ooit begonnen zijn zonder enige ervaring

View the embedded image gallery online at:
http://www.grootlinden.nl/linden-in-beeld/2017#sigProId53da99a14d

Sinterklaas 2017, Zondagochtend 11.00 uur .

Drukte bij de jachthaven; ook dit jaar komt de Sint, voorafgegaan door een bootje met Ganz d'r Neve, in vol ornaat ons weer met zijn bezoek vereren. De wethouder heet hem welkom en de weergoden zijn ons redelijk goed gezind, koud maar droog gaan we gezamelijk naar de Burcht. Daar heeft het sint-committee voor een warme ontvangt van ons allen gezorgd. Ouders, grootouders, kinders en kleinkinders, we zijn er allemaal. Tegen 1 uur moet de Sint weer verder, hij heeft naar eigen zeggen drukke tijden, maar gelukkig blijven de Pieten en die hebben voor alle kinderen een cadeautje. We kijken terug op een geslaagde en goed georganseerde Sinterklaas 2017. Met dank dus voor alle medewerkenden.

Meld-wijzer gemeente Land van Cuijk

2023.04.14 Meld wijzer Gem LvC

Ter Informatie

2023.03.23

Ed Tigchelaar en Johan van den Boom beheren de website. U kunt ons bereiken via mail naar website.grootlinden@gmail.com . U kunt uw informatie of te plaatsen artikel in een bijlage toevoegen. Wij zullen dan voor plaatsing zorgdragen. Indien we nadere informatie nodig hebben, nemen we contact met U op.