Onder het thema EUROPE IS FOOD FOR US is van 3 tot en met 12 augustus a.s. een internationale groep van 60 jongeren te gast en actief in de gemeente Cuijk.
De jongeren komen uit de bevriende “Lindens” in België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Spanje en uit de gemeente Cuijk.

Elk jaar wordt er binnen de stedenband Linden-groet-Linden een jongerenuitwisseling georganiseerd, om toerbeurt in één van de Lindens. Dit jaar dus in de gemeente Cuijk.
De jongeren gaan deelnemen aan een programma dat gericht is op educatie, leren, sport en spel en uiteraard ontspanning.
Centraal in het programma staat het onderwerp voedsel, vandaar het thema: “EUROPE IS FOOD FOR US !” De jongeren gaan onder meer samen gerechten bereiden in het Smaakcentrum te Linden, onder begeleiding van topkok Martien Bos. En ze gaan ook zelfgemaakte gerechten uit eigen land verkopen op de weekmarkt in Cuijk! Ook een bezoek aan De Efteling en een WhatsApp-tocht in ’s-Hertogenbosch staan op het programma.
Gedurende de dagen verblijven de jongeren centraal in gemeenschapshuis De Kloosterhof te Beers. De avondmaaltijden worden grotendeels genut in gastgezinnen.
De jongerenuitwisseling wordt financieel ondersteund door Erasmus+, een subsidieprogramma van de Europese Commissie voor onderwijs, jeugd en sport.
De jeugddagen worden bovendien gefaciliteerd door de gemeente Cuijk. Onderdeel van het programma is een ontvangst op het gemeentehuis. Elke deelnemer ontvangt dan uit handen van locoburgemeester Stoffels een Youth Pass, een Europese erkenning van niet-formeel leren.

 

De Vierdaagse doortocht van dit jaar werd gekenmerkt door regen, veel regen en onweer. De wandelaars wandelden, alsof het zo hoorde. De fotograaf heeft er met bewondering naar gekeken. Als vanouds was weer heel Linden betrokken bij deze grootse jaarlijkse happening. Gelukkig kwamen de voorspellingen van nog meer buien, tijdens de opruim, niet uit! Hulde en dank aan iedereen die met zijn beste beentje en met de arm uit de mouw heeft bijgedragen aan het wederom, welslagen van dit feest!

 

 

 

 

 

 

Zoals Boxmeer zijn daags na de Tour heeft, kennen wij in Linden ons eigen Jeu de Boules-tournooi, op de Zondagmiddag na de Vierdaagse. Voor de deelnemers, en niet alleen voor de winnaars, was het een fantastische middag. De zon was heet soms. De spanning te snijden. De sfeer fantastisch.

 

 

 

 

 

 

De kleinste kindjes uit Linden en hun ouders kwamen vorige week in de kerk in een kransje bijeen. Vertelster Deirdre wist de kinderen mee te voeren in het kerstverhaal en ook te laten zingen met Kling Klokje Klingelingeling en andere bekende kerstliedjes. Na afloop was er warme chocolademelk met iets lekkers.

 


Meld-wijzer gemeente Land van Cuijk

2023.04.14 Meld wijzer Gem LvC